The Sandbox

The Sandbox 1.05

Speel voor god in een pixelrijke wereld

The Sandbox is een game die elementen van populous (de klassieke god-game) en Minecraft combineert. In het gratis spel ben je heer en meester over de elementen en vorm je de wereld naar je hand. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Rustgevend spel
  • Grappige beelden

TEGEN

  • Kleine knopjes
  • Loopt af en toe vast

Goed
7

The Sandbox is een game die elementen van populous (de klassieke god-game) en Minecraft combineert. In het gratis spel ben je heer en meester over de elementen en vorm je de wereld naar je hand.

In The Sandbox krijg je gedurende tal van missies de macht over verschillende elementen, waaronder water, vuur, aarde en wind. Klussen variëren van het maken van vuur tot het laten uitbarsten van een vulkaan en alle missies zijn verschillend. The Sandbox begint eenvoudig met het plaatsen van water op aarde om te zien welk effect dit heeft. Verderop in het spel krijg je ook het weer in het gareel, zodat je wolken met regen en bliksem maakt. Het vervullen van opdrachten levert mana op, waarmee je nieuwe elementen koopt.

Besturing verloopt in The Sandbox volledig met de vingers. Je selecteert eerst een element en veegt dan over het scherm om het te plaatsen. Met water spelen resulteert uiteraard in dikke pret, want het vliegt alle kanten op. Wanneer je echter precieze handelingen moet uitvoeren is The Sandbox wat minder prettig, want de knopjes om elementen mee te selecteren zijn erg klein. De missies in het spel zijn overigens vermakelijk, maar deze gratis versie is beperkt; na 30 opdrachten moet je betalen voor nieuwe levels.

The Sandbox is een rustgevende game, die lekker speelt en een leuke opzet heeft. Ondanks de originaliteit en de 30 missies is het spel een tikkeltje beperkt, maar heb je de smaak te pakken dan koop je vanuit de app gewoon meer levels.

The Sandbox

Download

The Sandbox 1.05